Britse crematoria gaan elektriciteit opwekken

Britse crematoria gaan de warmte die vrijkomt bij de verbranding van lijken benutten om elektriciteit op te wekken. De plaats Durham heeft twee verbrandingsovens, één die elektriciteit levert voor het lokale netwerk en een oven die gebruikt wordt om het crematorium en de daarbij horende werkplekken zelf te verwarmen. Het Britse Redditch gebruikt ook al enige tijd de warmte die vrijkomt bij de verbranding van lijken om een lokaal zwembad te verwarmen.

Het idee is aangewakkerd door plannen van overheden in het Verenigd Koninkrijk om de kwikuitstoot te verminderen. Britse crematoria stoten jaarlijks 16 procent kwik uit, wat vrijkomt uit de vullingen van tanden.

Door de warmte van een verbranding op te slaan en te recyclen als elektriciteit, wil Durham de kwikuitstoot compenseren.

Met de vervanging van de ovens is 2,3 miljoen pond ( 2,7 miljoen euro) gemoeid. Naast dat het systeem elektriciteit levert aan het netwerk, moeten de ovens ook 2500 pond (2900 euro) per maand aan verwarming in het crematorium zelf opleveren.

http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/2685556/crematorium-gaat-elektriciteit-opwekken.html

Advertenties

Een gedachte over “Britse crematoria gaan elektriciteit opwekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s